Bel ons: 0492-236 010 info@lastvanprocessierups.nl
Selecteer een pagina

Rupsweg bestrijdt processierupsen op een duurzame manier

Wij verwijderen snel en efficiënt de eikenprocessierups, zodat jij er zo min mogelijk lasten van zult ervaren.

Last van processierups is snel opgelost bij Rupsweg.

Processierups laten verwijderen door Rupsweg

Vanaf medio mei ontstaat er op verschillende plekken overlast van de eikenprocessierups. De larven die tijdens de winter een winterslaap hebben gehouden komen tijdens deze periode massaal uit in de eikenbomen. De rupsen verspreiden zich in een razendsnel tempo en voeden zichzelf met de bladeren van een eikenboom. De processierups levert vervelende klachten op en dat willen wij van Rupsweg natuurlijk voorkomen.

Wat je zelf preventief kunt doen als je last hebt van de eikenprocessierups

Het is goed bedoelt om een boom af te zetten, maar dit heeft geen zin want de rups blijft. Het is belangrijk om dertig meter van de boom te blijven anders kun je last krijgen van processierups klachten. Is er in jouw omgeving een aangetaste boom te vinden door de eikenprocessierups? Maak het dan aangenaam voor een vijand. Een van de vijanden van de processierups is de koolmees. De koolmees eet graag processierupsen. Hang nestkastjes op je tuin en zorg dat het aangenaam wordt voor een koolmees. Je kunt ook insectenkastjes ophangen om insecten zoals vliegen of wespen te lokken, zij eten ook de rupsen. Op deze manier stimuleer je vijanden om de omgeving voor jou preventief veilig te maken. Doe dit tussen oktober en april.

Als de rups nog geen haren heeft bespuiten we de bomen met een biologisch bestrijdingsmiddel. We spuiten dan xentari in de kroon van de boom waardoor jonge rupsen bij het eten van het blad sterven. Dit is niet schadelijk voor andere dieren die in de boom leven.

Wanneer preventie niet langer meer een optie is

Als er al rupsen zijn en preventie niet meer mogelijk is, is het belangrijk dat we de rupsen bestrijden voordat ze brandharen hebben. Door het plaatsen van aaltjes, die overigens niet schadelijk zijn voor mensen of dieren, worden de rupsen binnengedrongen en krijgen zij een darminfectie. Hierdoor zullen ze geen bladeren meer eten en zal de verspreiding stoppen. Binnen vijf tot tien dagen ben je dan van de rupsen af.

Hoe wij de processierups op een duurzame manier verwijderen

Processierupsen die al brandharen hebben ontwikkeld zorgen voor klachten bij mensen of dieren. Met een hoogwerker voorzien van een werkbak, kunnen we goed bij de boom en zuigen we de rupsen en de nesten in z’n geheel weg. De opgezogen massa komt terecht in een bak welke wij vervolgens op een vakkundige manier afvoeren naar een afvalverwerkingsbedrijf.

 

Last van processierups?

Hoe Rupsweg te werk gaat

1

Preventieve maatregelen tegen de eikenprocessierups

De eikenboom is vorig jaar aangetast en om te voorkomen dat de eikenprocessierups hier weer terecht komt nemen we preventieve maatregelen door het spuiten van een biologisch bestrijdingsmiddel. 

2

Rupsen bestrijden voordat ze brandharen hebben

Preventie is niet meer mogelijk maar we kunnen nog voorkomen dat de rupsen brandharen krijgen door het spuiten van aaltjes.

3

Op een duurzame manier verwijderen

Met een hoogwerker kunnen we beter bij de boom. Zo kunnen we de nesten in een keer opzuigen, welke we vervolgens op een verantwoorde wijze afvoeren.

LAST VAN PROCESSIERUPS NEEM CONTACT OP MET RUPS WEG

Onze unieke aanpak

Een gedegen analyse

We analyseren de omgeving en kijken in welk stadium de processierups zich bevindt om ze definitief te kunnen bestrijden. De veiligheid van jou staat hierbij centraal.

De problemen kenbaar maken

We maken inzichtelijk welke eikenbomen het slachtoffer zijn van de processierups zodat jij precies weet van welke bomen je voldoende afstand moet houden. Zo kunnen klachten worden voorkomen.

Op een vakkundige manier afvoeren

We zuigen het nest en de rupsen in zijn geheel weg en brengen het naar een afvalverwekingsbedrijf zodat jij er geen last van zult hebben.

Neem vrijblijvend contact met ons op

OF BEL 0492-236 010

BEL ME NU
+
Bel mij!